Новини
Надзвичайні події

Поранена під час ракетного обстрілу Хмельницького дівчина померла у лікарні

Одну з постраждалих внаслідок вчорашнього ракетного обстрілу Хмельницького врятувати не вдалося. 22-річна хмельничанка померла у лікарні. Хмельничан, які мали намір здати кров для потерпілої, просять не відмовлятися від своїх намірів.

День, коли люди готувалися до зустрічі Нового року, для багатьох хмельничан став важким випробування. Страх, паніка, пошкоджене майно, травмовані люди. Кількість постраждалих внаслідок вчорашніх влучань по Хмельницькому, за словами влади, від 8 до “понад 10 осіб”. У найважчому стані була 22-річна хмельничанка, за життя якої боролися лікарі.

У Хмельницькому оголосили збір крові для пораненої дівчини.

З цього приводу до хмельничан вчора звернулися з проханням уважніше ставитися до поширення інформації:

Сьогодні Центр крові відвідало понад 20 осіб, які щиро відгукнулись на числені дописи та сторіс із соціальних мереж про терміновий пошук донорів. Вони прийшли, побачили закриті двері (Центр крові не працює у вихідний – ред.) та пішли. Ці донори будуть дуже потрібні з понеділка, коли запас резервної крові для потерпілої закінчиться і Центр крові зможе їх прийняти в темпі робочого графіку. А ось гарантій, що вони повернуться тепер не має. Вкотре додам, резус-негативних донорів менше на 75% від резус-позитивних. І все це тому, що перш ніж поширювати собі чужий скрін, який зроблений теж зі скріна – беріть за звичку шукати першоджерело (родичів, друзів, осіб які знають потерпілих/пацієнтів особисто) або уточнювати інформацію на профільних ресурсах (центр крові, лікарні, сторінки нашого фонду), – написала Голова правління Благодійного фонду Мій ДОНОР / Хмельницький Анастасія Козак

Сьогодні ж вона повідомила про смерть постраждалої внаслідок обстрілу хмельничанки. Та закликала не відмовлятися від свого наміру в пам’ять про загиблу.

Оксана не вижила. Світла їй пам’ять. Хто планував на завтра донацію, не скасовуйте по можливості. Резус-негативна кров завжди дефіцитна. Направляйте просто в банк крові. Буде ваш невеличкий добрий вчинок в пам’ять про Оксану.

Відреагував на смерть хмельничанки також начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Нагадаємо, під час вчорашнього обстрілу Хмельницького ракети влучили у військовий об’єкт та АЗС. Пошкоджено десятки одиниць транспорту та сотні вікон у житлових будинках, розташованих неподалік місць влучання. Наслідки “прильоту” у Хмельницький показали рятувальники.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook