Новини
Інфраструктура

Графік відключень світла на Хмельниччині запрацює під вечір

Попередньо у звичному режимі, а згодом – зі змінами – у Хмельницькобленерго оприлюднили графік відключень світла в області на сьогодні, понеділок, 2 січня. Споживачам двох черг пощастить, споживачам двох інших – не дуже.

Як і раніше, доведені для області ліміти дозволяють обходитися без нічних відключень світла. Графіки сьогодні повинні були почати діяти з 7 ранку, як і завжди. І, як завжди, в енергетиків змінили порядок черг відключення. Тож цього тижня відключення мають відбуватися так:

  • 07:00-11:00 – І черга;
  • 11:00-15:00 – ІІ черга;
  • 15:00-19:00 – ІІІ черга;
  • 19:00-23:00 – IV черга.

Проте, відповідно до розпорядження Укренерго, в області скасоване обмеження навантаження на електромережі до 16.00. Тож споживачі першої та другої черг будуть, принаймні, сьогодні, зі світлом. Споживачі третьої черги матимуть відключення на годину менше. Споживачі четвертої черги матимуть 4-годинне відключення повністю.

Щоправда, як і раніше, все залежатиме від ситуації в енергосистемі всієї країни, оскільки ворог продовжує атакувати енергетичну інфраструктуру дронами. Зокрема, сьогодні вночі під час повітряної атаки було пошкоджено енергетичну інфраструктуру столиці. Тому у Києві почали застосовувати екстрені відключення світла, повідомили у ДТЕК.

Нагадаємо, новорічні свята на Хмельниччині минули без відключень. Навіть масована ракетна атака на країну не забрала в українців світло, проте обірвала чимало життів: у Хмельницькому від отриманих внаслідок ракетного обстрілу поранень померла 22-річна Оксана Музика.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook