Новини
Суспільство

З центру Хмельницького прибрали куби з портретами загиблих героїв

Кубічні інсталяції з портретами загиблих героїв російсько-української війни, які простояли на вулиці Проскурівській майже рік, потребують оновлення та технічного обслуговування. Згодом Алею Героїв повернуть на місце та доповнять новими портретами.

Куби з портретами на головній пішохідній вулиці Хмельницького встановили минулого року, незадовго до початку повномасштабного вторгнення. Планувалося, що вони стоятимуть місяць, проте війна, як і багато іншого, ці плани змінила. Кубічні інсталяції залишили на Проскурівській та згодом доповнили новими портретами.

Хмельничани чимало дискутували про доцільність встановлення цих конструкцій саме на цьому місці. Кілька місяців тому у центрі міста заборонили виступи вуличних музикантів, оскільки вони, вважають у владі, недоречні там, де вшановується пам’ять загиблих. Новорічну ялинку цього року на свята на звичному місці також не встановлювали – прикрасили дві обабіч кінотеатру ім. Т. Шевченка.

Ще одна пропозиція від хмельничан щодо Алеї Героїв прозвучала наприкінці грудня:

Можливо, варто повернути діагонально до проходу конструкції з портретами Героїв російсько-української війни, та Героїв небесної сотні на вул. Проскурівській. Думаю так покращиться оглядовість.

Сьогодні комунальники демонтували кубічні конструкції з портретами. У владі кажуть, Алею прибрали тимчасово. Як повідомляє сайт Всім з посиланням на заступника керівника інформаційно-організаційного відділу Хмельницької міської ради Віталія Підгайчука, зробили це через необхідність технічного обслуговування:

Куби стоять на “стометрівці” вже майже рік. Тож деякі з них наразі мають не зовсім належний вигляд. Вже після того, як виконають необхідні роботи, зображення загиблих повернуть на місце. До того ж додадуть портрети Героїв, які загинули протягом останнього періоду.

Варто зазначити, що біля кубічних конструкцій на Алеї Героїв досить часто можна побачити квіти – хмельничани не забувають про тих, хто віддав життя за свободу та незалежність України та вшановують їх у свята та будні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook