Новини
Суспільство

Кубічна інсталяція та паперові ангели: у Хмельницькому вшанували Героїв Небесної Сотні (ВІДЕО)

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого відповідно до Указу п’ятого президента України, у Хмельницькому на вулиці Проскурівській встановили кубічні конструкції з портретами героїв Небесної Сотні та військових з Хмельниччини, які загинули в російсько-українській війні.

38 кубічних конструкцій з портретами учасників Революції Гідності, які загинули на Майдані під час Революції Гідності, та військових, полеглих у російсько-українській війні, яка триває досі, встановили сьогодні, 18 лютого на головній пішохідній вулиці Хмельницького – Проскурівській. Інсталяція простягнулася на два квартали – від ТЦ “Дитячий світ” до вулиці Володимирської.

На кожному з кубів – по 4 портрети героїв та короткі біографічні довідки про кожного загиблого. Стоятимуть вони в центрі міста протягом трьох днів, до 20 лютого. Вулицю також прикрасили синьо-жовтими прапорами. Таким чином у Хмельницькому вшановують пам’ять про тих, хто віддав за незалежність України найцінніше.

За словами хмельничан, які встигли ознайомитися з інсталяцією на Проскурівській, вона вражає своєю потужністю та мало кого залишить байжужим.

Інсталяція на Проскурівській стала доповненням акції “Ангели пам’яті”, яка проходить у Хмельницькому вчетверте, в пам’ять про учасників Революції Гідності, які загинули під час розстрілу 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. В Україні така акція відбувається 8 рік поспіль.

Цього дня біля пам’ятника Героям Небесної Сотні на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану з’являються паперові ангели, зроблені руками юних та дорослих хмельничан.

Також з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрилася персональна фотовиставка «Революція Гідності: погляд серцем» фотохудожниці Мирослави Безман. Раніше її світлини вже експонували в Україні, Італії та Ірландії.

Заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Хмельницькому триватимуть три дні.

19 лютого об 11:00 у кінотеатрі імені Шевченка відбудеться безплатний показ кінострічки «Поводир, або Квіти мають очі».

У неділю, 20 лютого, відбудеться пам’ятна хода та панахида за загиблими Героями від кінотеатру ім. Т. Шевченка до пам’ятника Героям Небесної Сотні, де 15:30 відбудеться панахида. Збір учасників ходи біля кінотеатру о 15.00.

Цього ж дня у музично-драматичному театрі ім. М. Старицького о 18.00 відбудеться театралізоване драматичне дійство «Діалоги Майдану».

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook