Новини
Суспільство

Новорічних дерев на понад півтора мільйони реалізували на Хмельниччині лісівники

Сезон продажу новорічних дерев на Хмельниччині, як не дивно, ще не завершився. Але лісівники області вже почали підбивати проміжні підсумки продажу ялинок. У 2022-му, зважаючи на війну, підготували їх на продаж менше, ніж у попередні роки. Попри це, заробили на продажу досить пристойну суму.

Не всі українці готові були відмовитися цього року від святкування Нового року з усіма його обов’язковими атрибутами. Тож попит на новорічні хоч і знизився, проте не надто сильно. До прикладу, повідомили у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, у 2020 році новорічних дерев продали понад 15 тисяч, у 2021 – майже 19 тисяч. У 2022 держлісгоспи продавали ялину, ялицю, сосну. Всього продали, за попередніми підрахунками, 9961 деревце. Вторгували за них 1 мільйон 528 тисяч гривень.

Раніше у лісівників наводили інші цифри – 6253 ялинок, за які виручили 829,5 тисячі гривень. Проте й останні цифри – не остаточні. 

Це – попередні підсумки. Ялинкова кампанія ще не закінчилася. Адже деревце в лісгоспах можна придбати до Водохреща,повідомили в управлінні.

Популярними були і залишаються ялинки, які продають у горщиках. Їх, за інформацією лісівників, можна зараз придбати у Славутському лісгоспі.

Щодо цін, то на новорічні дерева, то наводять такі – в середньому 130 гривень за деревце. Щоправда, на ялинкових базарах у Хмельницькому, можна було побачити та придбати і набагато дорожчі дерева, привезені з-за кордону. Таких було чимало, але й ціна на них була не всім по кишені. За словами продавців, ціни стартували від 500-700 гривень за невелике деревце і до 2-2,5 тисячі за велике. Проте й такі “золоті” ялинки надовго у продавців не затримувалися.

У передноворічний період лісівники провели 173 рейди з охорони хвойних насаджень на територіях державного лісового фонду. Але, кажуть, приємно вразило те, що цього року ялинкових “браконьєрів”, на яких би склали протоколи, не було.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook