Новини
Інфраструктура

Відключень світла 7 січня на Хмельниччині не планували

Вихідний, субота, Різдво Христове за очікуваннями енергетиків мають минути для мешканців Хмельниччини без відключень електроенергії. Такими є попередні очікування відповідно до доведених Укренерго розпоряджень. Проте, як завжди, все залежатиме від свідомості споживачів та від дій окупантів.

Попередньо на сьогодні Укренерго скасувало всі обмеження на електропостачання, і не лише для Хмельниччини. Тому графіки погодинних відключень на 7 січня станом на вечір 6 січня були скасовані. За умови, що ситуація не зміниться і від НЕК «Укренерго» не надходитимуть окремі розпорядження щодо обмежень, – повідомили у “Хмельницькобленерго”.

Напередодні, попри спланований графік відключень в одну чергу, для частини мешканців Хмельниччини Святвечір та підготовка до нього також минули без відключень, хоч морально багато подолян до цього були готові.

Проте розслаблятися не варто. Новорічні свята ми пережили, хоч і ліквідовуючи наслідки ракетних обстрілів, проте з теплою погодою та достатнім лімітом на електроспоживання. Але найближчим часом синоптики обіцяють погіршення погодних умов. Вночі Хмельниччину вже подекуди почало присипати снігом, а отже і похолодання не забариться.

Відповідно, зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться. Крім цього, ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Тому ми всі маємо бути готові до поновлення аварійних відключень,попередив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Про небезпеку масованих ракетних обстрілів на свята попередив мешканців області також начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook