Новини
Інфраструктура

Без обмежень: 8 січня на Хмельниччині відключень світла не буде

Попри зниження температури по всій Україні, і на Хмельниччині також, у вихідні в Укренерго зафіксували зниження споживання електроенергії. Це дало можливість збільшити ліміти та скасувати графіки погодинних відключень електроенергії в більшості регіонів. В неділю на Хмельниччині попередньо також не планують відключати світло.

Сьогодні, 8 січня, попередньо, всі мешканці Хмельницької області мають бути зі світлом, як і напередодні. Величина навантаження, яку щоденно визначає НЕК «Укренерго» на область, дозволяє не застосовувати графік погодинних відключень, повідомили у “Хмельницькобленерго”.

В Укренерго станом на ранок вчорашнього дня зафіксували зниження енергоспоживання, попри погіршення погоди. Разом з тим там щодня готуються і до менш оптимістичних сценаріїв.

Упродовж останніх трьох місяців енергосистема України зазнала значних пошкоджень внаслідок прицільних масованих ракетних та безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу. Аварійно-відновлювані роботи тривають постійно, нагадують в Укренерго.

У “Хмельницькобленерго” нагадують: поки в області діють графіки без нічних відключень, енергоємними приладами краще користуватися в період з 23.00 до 08.00, аби не провокувати перевантаження мережі, що, своєю чергою, може призвести до перевищення лімітів та аварійних відключень. Також енергетики не рекомендують вмикати всі прилади, що живляться від електрики, одночасно.

З понеділка, 9 січня, графіки погодинних відключень будуть змінені.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook