Новини
Інфраструктура

Світло на Хмельниччині відключатимуть протягом усієї доби

Поки в Укренерго довели до обленерго на місцях ліміти, розраховані на відключення електроенергії протягом 20 годин, у “Хмельницькобленерго” переробили графіки погодинних відключень так, що вони охоплюватимуть всю добу. Нові графіки почнуть діяти від завтра, 10 січня, і, попередньо, будуть актуальними до кінця тижня.

Оновлений графік відключень для Хмельниччини протримався один день. За цей день, зокрема, хмельничани мали аварійні відключення у трьох мікрорайонах міста, позапланове відключення для однієї з черг, проблеми з водо- та теплопостачанням. У “Хмельницькобленерго” зазначили: перехід від одночасного відключення світла для споживачів двох черг до відключення світла лише за однією чергою міг призвести до несправедливого розподілу годин доби між чергами. Тому, не встигли мешканці Хмельниччини звикнути до нового графіку відключень, як в енергетиків знову все змінили. Від завтра світло на Хмельниччині відключатимуть протягом усієї доби. І, зрозуміло, комусь без світла доведеться бути більше, комусь – менше. Цього тижня в першу категорію потрапили споживачі III та IV черг, які не матимуть електрики по 8 годин на добу.

Новий графік відключень від завтра, 10 січня, виглядає так:

В Укренерго повідомили: зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня змушує переглянути ліміти на електропостачання, доведені для областей по всій Україні.

У зв’язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень, – такою була інформація від Укренерго станом на ранок сьогодні, 9 січня.

Мешканці Хмельниччини таким оновленням не дуже раді. Хоч і не дуже скаржаться:

да ну все ж норм було ну нашо

Ех, температура впала, знову на електродієту

Все одно 1 та 2 черзі привілеї – 1 раз вимикають, всі інші по два рази. Ще й вночі в морози. Дуже дякую

Цей графік нормальний лише для 1 черги

Перша черга сьогодні сиділа без всяких графіків два рази по три години без світла. Дуже великі привілеї!

Свята закінчилися і раптово світла почало не вистачати

Графіку не дотримуються, сьогодні 1 черга була з 11:00-15:00, включили в 18:11

В мене вся квартира на електриці, газу нема. Мала дитина. А я їсти зготувати не можу, не те що обігріти. Я ж не жаліюсь

В мене 11 поверх. Нема світла, тепла, їжі, і вода ледь тече. Мені зовсім не краще

Приватний будинок, насос, який не перекачує теплу воду по будинку. І це все 3 3 до 7 ранку. Як ви думаєте, вам потрібно вночі світло в такому випадку ?

Тому що вже дістало!! Кожний, хто не залежить від світла, пише не скигліть!!! Люди скаржаться не тому, що вони не можуть телевізор подивитись ! Вони скаржаться тому, що не мають змоги працювати

У всіх графік змінний і всі сиділи вечорами без світла.

Невже 3 чергу нарешті змістили з вечірніх годин, судячи з оновлення графіку. Хоч, два рази на добу, зате не тотально вечірні години. Дякую!

Не забуваємо, кому ми маємо “завдячувати” тим, що періодично сидимо без світла, тому донатимо на ЗСУ, не сваримося між собою, тримаємо гаджети зарядженими, а місткості для води повними. І, головне, пам’ятаємо про безпеку під час повітряних тривог, адже загроза масованих ракетних ударів все ще залишається.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook