Новини
Інфраструктура

У Кам’янці-Подільському збільшили час роботи вуличного освітлення

Поки в одних містах Хмельниччини відмовляються від вуличного освітлення (через складну ситуацію в енергосистемі), в інших знаходять можливості його вмикати хоча б у ті години, коли на вулицях найбільше людей – з міркувань безпеки.

Від учора, 11 січня, у Кам’янці-Подільському, на прохання мешканців, змінили графік вуличного освітлення в ранковий і вечірній час так, щоб світло на вулицях було ввімкнене довше.

Через несприятливу погоду і збільшення ризику травмування людей, погану видимість на дорогах, яка призводить до ДТП зі смертельними наслідками, реагуючи на численні прохання кам’янчан, вуличне освітлення в громаді тепер ввімкнене: з 06:00 до 07:30 вранці та з 17.00 до 21.00 ввечері, – повідомили у міській раді Кам’янця-Подільського.

Також додали, що за словами фахівців, ліхтарі на вулицях міста – економні.

Все вуличне освітлення в місті, яке обслуговується КП “Міськліфтсвітло”, споживає електроенергію, як три багатоквартирні будинки, – наголосили у міській раді.

Проте кам’янчани мають і самі подбати про свою безпеку, пересуваючись містом, – носити світлий одяг та світловідбивні елементи та підсвічувати себе ліхтариками.

Тим часом у Славуті відмовилися від вуличного освітлення, пояснивши це ти, що “ситуація в енергетиці в черговий раз погіршилася”,

Нагадаємо, протягом цього тижня на Хмельниччині застосовують відключення електроенергії за двома чергами одночасно через перевантаження електромереж та перевищення доведених лімітів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook