Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині можливі похибки дотримання графіка відключення світла

Через негоду, внаслідок ожеледі на проводах, падіння гілок та дерев на значній частині Хмельниччини відбулись пошкодження та відключення повітряних ліній 10/0,4 кВ.

Пресслужба АТ “Хмельницькобленерго” повідомляє, що аварійно-відновлювальні роботи розпочаті, персонал та техніка максимально залучені, але погодні умови не поліпшуються та ускладнюють проведення робіт. Тому у зв’язку зі значною кількістю відключень, можливі похибки дотримання Графіка погодинних відключень.

За повідомленням НЕК “Укренерго”, станом на 11:00 13 січня споживання електроенергії знаходиться на рівні вчорашнього дня. Відповідно зберігається дефіцит потужності в енергосистемі, особливо виражений у ранковий та вечірній максимуми споживання. Водночас вже на вихідні очікується поступове потепління по всій Україні, внаслідок чого прогнозується зменшення споживання. Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють з 02:00 до 24:00.

Нагадаємо, на Хмельниччині сьогодні можливі відключення світла за двома чергами одночасно.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook