Новини
Суспільство

У Хмельницькому збирають постільну білизну для прифронтових шпиталів (ВІДЕО)

Минулими вихідними соціальними мережами міста Хмельницького прокотився заклик допомогти військовому госпіталю у місті Бахмут Донецької області. Як зазначають у всеукраїнських ЗМІ, ситуація на цьому відрізку фронту вкрай важка, тому хмельничани відразу відреагували за прохання.

Згідно з повідомленням, яке ширилося як у вайбер-спільнотах, так і у фейсбуці та інстаграмі, для шпиталю потрібні простирадла, підковдри, наволочки, рушники. Речі не обов’язково мають бути нові, головне – випрані та чисті, цілі та охайні. Пункт збору – «Пиріжкова майстерня» на вул. Проскурівській, 81, що між колишнім музучилищем та касами стадіону «Поділля».

За лічені години до пекарні почали приносити перші пакунки. Окрім постільного, хмельничани несуть теплий одяг, дорослі підгузки та продукти.

У перший же день з «Пиріжкової майстерні» до волонтерського пункту вивезли декілька бусів допомоги. Як зазначили волонтери об’єднання «Захист», всі пакунки буде посортовано і відправлено у медичні заклади, де проходять лікування військові.

«В першу чергу ми зв’яжемось з пунктом медичної допомоги у Бахмуті. Наші волонтерські екіпажі щотижня їдуть у це місто-фортецю і не раз були у мужніх медиків Бахмута. Тож найближчим волонтерським рейсом завеземо їм все, що потрібно. Також ми співпрацюємо з іншими шпиталями, тож все розподілимо за їхніми потреба. Дійсно, потреба дуже велика і приємно, що хмельничани відгукнулись», – говорить Леся Стебло, координаторка ГО «Захист – об’єднання волонтерів» та додає: «Також наголошую, що для госпіталів дуже потрібна у великій кількості спідня білизна, шкарпетки, спортивні костюми, тапочки. Ми всі розуміємо для кого це все, війна – нещадна».

Наразі, збір продовжується, а волонтери розпочали сортування отриманих речей на центрі «Захист» (вул. Кам’янецька, 76) і закликають небайдужих долучатись. Про хід збору та додаткову інформацію можна дізнатись на сторінках ГО «Захист – об’єднання волонтерів».

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook