Новини
Спорт

Хмельницький вперше приймає Всеукраїнський турнір з шахів

Хмельницький вперше приймає Всеукраїнський турнір з класичних шахів. Змагаються за звання “Майстер спорту України”. Задля безпеки змагальну залу облаштували в укритті.

Наймолодший учасник турніру – 13-річний Ярослав Шевченко. Усього на старті 20 спортсменів, семеро – з обласного центру. Загалом представники сімох регіонів приїхали на шаховий турнір. Перемогти може будь-хто – і досвідчене, і молоде покоління.

У тиші і без мобільних телефонів – спортсмени змагатимуться впродовж п’яти днів. На кожного учасника чекає 10 зустрічей за шахівницею.

У шаховій партії кожному учаснику відводиться 90 хвилин, 30 секунд – за кожен хід. Тобто часу достатньо, щоб показати, чого ти навчився. Це класичні шахи. 6 очок з половиною з 10-ти можливих. І учасник може стати володарем звання “Майстер спорту України”, – розповів головний суддя змагань, міжнародний арбітр з Миколаєва Руслан Хамзін.

Змагаються учасники всеукраїнського турніру в укритті, що навіть повітряні тривоги не відволікали. Приймає спортсменів Хмельницький національний університет. Такого рівня старт тут відбувається вперше.

Президент федерації з шахів розповів, що в змаганнях беруть участь три випускники навчального закладу, запропонувавши подальшу співпрацю щодо підготовки тренерів-шахістів на факультеті Фізична культура і спорт.

Чи вдасться юним гравцям виконати норматив Майстер спорту стане відомо 22 січня.

Детальніше в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook