Новини
Здоров’я

На сезонний грип у Хмельницькому найбільше хворіють діти

Сезонна захворюваність у Хмельницькому не збавляє темпів. За останній час у місті побільшало пацієнтів з ГРВІ. Зокрема, найбільш поширені – віруси типу А та Б.

Віруси цих типів характеризуються високою температурою. Також у хворих відзначають сильний кашель, який переходив у бронхіт, кажуть лікарі.   

Із симптомами грипу звертаються люди різного віку. Та більшість пацієнтів, близько 70%, – діти, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Крім того, досі актуальною є коронавірусна інфекція. Лікарі кажуть: її фіксують, але не в тих кількостях, як рік тому. Та застерігають: інфекція є складною. Якщо ви захворіли, радять обов’язково звертатися до спеціалістів.

Вдома не лікуйтеся, тому що будь-яке захворювання, як грип, так і коронавірус, має ускладнення. Щоб не доводити до цих ускладнень, потрібно звертатися по допомогу, – каже завідувач амбулаторії №3 Хмельницького міського центру ПМСД №2 Андрій Азарянський.

Тривалість лікування грипу залежить від того, на якій стадії хвороби пацієнт звернувся по допомогу медиків. Якщо вчасно – то, за умови, що немає ускладнень, за тиждень. Якщо на 4-5 день від початку захворювання, то лікування може затягнутися на 2-3 тижні.

Аби убезпечитися від інфікування, лікарі радять вакцинуватися та підтримувати імунітет.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook