Новини
Інфраструктура

Співочий каналізаційний люк у Хмельницькому «вистрибнув із гнізда»

Каналізаційні люки бувають звичайні або музичні. Перші – мовчать, другі «співають», коли ними проїжджають автівки. На безіменному спуску від НВО №1 в Хмельницькому розташувався саме співочий. А вчора ця «пташка» вистрибнула з гнізда, утворивши небезпечну пастку завглибшки метри зо три.

Чому люки співають? Бо встановлені кепсько, із якимось люфтом, що дозволяє чути мелодійне дзинь-дзинь. Це у випадку, якщо ним проїхався необачний велосипедист.  Рішучий легковик почує бум-бац. А впевнена у собі вантажівка зіграє оточуючим Баха – па-па-ба-бам.

Ми писали два місяці тому про цей люк, пересилали інформацію високопосадовцям, попереджаючи про небезпеку. На жаль, якоїсь реакції не видко, не чутно. Й учора таки цей люк не витримав та вивернувся зі свого місця.

Автовласники, що дбають про свої засоби пересування, – обачно об’їжджали новоутворене провалля. А уявіть маму з коляскою… А якщо вона з телефоном… Мами різні бувають…

І дітлахи різні; у тому числі – не дуже уважні. Між тим, цей спуск від НВО не можна вважати дорогою у прямому розумінні. Такий собі машинно-пішохідний відрізок шляху. По ньому активно ходять містяни. Й раптом – провалля.

Не знаю, чи поворушаться зараз посадовці, чи почекають ще. Не дай Боже, якогось лиха.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook