Новини
Інфраструктура

Світло 2 через 6: як живе громада на Хмельниччині в умовах обмежень електропостачання

Уже декілька днів на Хмельниччині світло вимикають одразу за декількома чергами. І хоча «Укренерго» щоденно доводить до обласних енергетиків дозволену величину навантаження, ліміти майже не змінюються. Під реалії життя в умовах, коли електрики стає дедалі менше, кожна громада підлаштовується по-своєму.

Про те, що ситуація з електропостачанням катастрофічна, свідчать три останні дні, коли енергетики попереджали про відключення споживачів одразу за трьома чергами, кажуть у Красилівській міській раді. Дозволений ліміт електроенергії створив нелегкі умови для споживачів, особливо для тих, чиє життя майже на 100 відсотків залежить від світла.

У громаді розглядають усі можливі сценарії та готуються до нових випробувань.

Шість годин без світла, а дві години зі світлом – це дуже складні умови, особливо для тих, чиї газові котли не можуть працювати, коли немає світла. У нас є критична лінія інфраструктури, на якій водонасосна, каналізаційна насосна станція. Ми з комунальниками можемо протримати ці станції 4 години без електропостачання, тому я просила навіть цю лінію відключати і давати більше світла іншим лініям, – пояснює міська голова Красилова Ніла Островська.

Схоже, щось подібне відбувається і в Хмельницькому – хмельничани вже звикли до того, що разом зі світлом у них зникає також вода, а іноді – і централізоване теплопостачання. Щоправда, пояснювати мешканцям обласного центру, чому це відбувається, ніхто не поспішає.

Також, за словами Ніли Островської, минувши складний період з електропостачанням у грудні, коли газові котли в шкільних котельнях не могли працювати без електропостачання, у громаді закупили генератори.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook