Новини
Інфраструктура

Хмельничани скаржаться на відсутність тепла та води під час погодинних відключень світла

До того, що під час планових, додаткових, аварійних відключень світла у Хмельницькому ситуативно зникає зв’язок (як мобільний, так і інтернет) хмельничани вже звикли та, можливо, навчилися до цього підлаштовуватися. Проте разом зі світлом, судячи з нарікань мешканців міста, вони залишаються також без інших комунальних послуг.

З особистого досвіду – вже близько місяця помітили вдома тенденцію: коли світло відключене за першою чергою – в квартирі немає холодної води, коли світло відключене за третьою (нашою) чергою – зникає вода гаряча та час від часу призупиняється подача тепла. Особливо помітно це було, коли температура була в мінусі, а знеструмлення тривали більше 4 годин.

Судячи з того, що пишуть хмельничани, за звичкою, на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницького, така проблема актуальна для мешканців різних мікрорайонів обласного центру.

Цікавить, що за новий графік відключень світла, в 11.10 відключили світло в 15.38 включили, а в 16.57 знову без світла + немає опалення. Зараз 19.08 ми в темноті і без тепла. Коли буде світло, щоб хоча б уроки зробити?

1 черга з 17 до 19 має бути, а було з 15.38 до 16.57. далі в 7 ранку з’явилось. І опалення також по такому графіку з’являлось.

На Заготзерно таж ситуація: ані світла, ні води ( ні холодної, ні гарячої), і опалення теж не було!!! Це вже по якому???

На цьому тижні обіцяли випробування потужності і хаотичні вимкнення.

Виключення світла, а опалення яким чином вимкнули? Це випробування потужностей чи людей?

Також хмельничан цікавить, як вчитися дітям, коли світла в хаотичному порядку немає ні в будинках, ні в школах. До того, ж, кажуть, тепла у навчальних закладах теж немає.

Добрий ранок! Скажіть будь ласка, чому в школах виключають світло???? В той час коли деякі будинки взагалі не виключають???? Це така необхідність?????

Це щоб діти не бачили, що вчили. Щоб батьки підтримували аптеки. Щоб купили генератор чи ще щось до школи… Замкнуте коло? Чи комусь наплювати на здоров’я дітей?

А тепло чому відключене і школі?

Цікаво вияснити що це за навчання в темноті і в холоді.

100% при ліхтарику писати і читати в холоді, це жах! Це певно, щоб батьки на генератор скинулись

У Департаменті інфраструктури зі зрозумілих причин порадили з цими питаннями звертатися до відповідних комунальних установ – Хмельницьктеплокомуненерго та Хмельницькводоканал. Заразом хотілося б почути відповідь і від Хмельницькобленерго, відколи водо- та теплопостачання вийшло з переліку критичної інфраструктури. А поки що хмельничани можуть потренуватися, як воно – жити в умовах блекауту, коли немає нічого. І дякувати Богу, що надворі плюс 2, а не мінус 20.

Нагадаємо, сьогодні на Хмельниччині діє схема відключень за трьома чергами одночасно. Через відсутність достатньої напруги у Хмельницькому спочатку скасували рух тролейбусів, а потім відновили, зменшивши їх кількість втричі. У центрі Хмельницького через відсутність електрики в мережі вранці утворилася пробка з “рогатих”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook