Новини
Суспільство

Пасажирам евакуаційних потягів у Хмельницькому видали гуманітарну допомогу від Червоного Хреста

Надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам – один з перших проєктів, який з початком повномасштабного вторгнення почала реалізовувати Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України. За 11 місяців війни було видано понад 70 тисяч наборів з продуктами та засобами гігієни. Сьогодні вперше на залізничному вокзалі у Хмельницькому гуманітарну допомогу отримали пасажири евакуаційних потягів, які приїхали з півдня України.

На Хмельниччині обласна організація Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) реалізує чимало проєктів, спрямованих на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Допомагають технікою, одягом, продуктами, надають медичну, психологічну та психосоціальну допомогу. За сприяння донорів волонтерам вдається покривати першочергові потреби, в першу чергу, ВПО, проте й мешканці Хмельниччини, які належать до соціально вразливих категорій, можуть розраховувати на підтримку від Червоного Хреста України.

Видача гуманітарної допомоги зазвичай здійснюється за попередніми зверненнями через Google-форму. Сьогоднішня видача, яка відбувалася на залізничному вокзалі, здійснювалася, як кажуть волонтери, в екстреному режимі.

Евакуаційні потяги привезли на Хмельниччину українців з Херсона, Покровська, Запоріжжя. Рюкзаки з гуманітарною допомогою, яка стане в пригоді людям на перший час, отримали загалом 60 осіб.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook