Новини
Суспільство

Що грали вуличні музиканти півтора десятка років тому у Хмельницькому, показали у соцмережах (ВІДЕО)

Відео з серії “ностальжі” – не таке давнє, але трохи підзабуте за плином подій, особливо протягом останнього року, досить популярні у соцмережах. Хоч і здається, що там зависають здебільшого молоді люди, насправді виявляється, що там чимало тих, кому “за” (не будемо уточнювати “за скільки). І саме тому, напевно, історичні фото, історичні розповіді користуються незмінною популярністю. І відео – теж.

Вуличні музики – явище притаманне багатьом великим, середнім, малим містам. У селах такого, напевно, не зустрінеш – там музики, здебільшого, виступають на весіллях біля шалашів (якщо такі ще бувають). Їх із задоволенням слухають, іноді – кидають гроші, часто – знімають на відео. Для особистого перегляду або ж – для історії.

З вулиці Проскурівської у Хмельницькому вуличних музикантів вигнали. Через те вона стала мовчазною, сухою та сумною. Особливо в періоди планових відключень світла. Зі звуків там залишилося лише гудіння генераторів.

І загалом останнім часом музики на вулицях Хмельницького, схоже, поменшало. Звісно, на майданчику біля “Дитячого світу” час від часу можна почути та побачити виступи музикантів. Але, як правило, виступає там зазвичай поліцейський оркестр. А вуличні музиканти шукають собі майданчики деінде.

Якими були вуличні музиканти у Хмельницькому півтора десятка років тому та що вони грали – цікаво? Відео 2007 року виклали у групі Історія Проскурова. Власне, з того часу нічого не змінилося. Люди ті самі, реакції ті самі, емоції дітей – ті самі. Хіба що репертуар зазнав змін. І смугасті “базарні” намети давно зникли з вулиць Хмельницького.

Відео: ПРОСКУРІВ | פרוסקורוב | PROSKUROW

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook