Новини
Бізнес

Частка бізнесменок на Хмельниччині знизилася до менше ніж 50%

За рік кількість юридичних осіб на Хмельниччині зросла на понад пів тисячі одиниць. Попри війну, бізнес в області продовжує розвиватися. Якщо на 1 січня минулого року на Поділля налічувалося 31 030 юридичних осіб, то на початку цього року їхня чисельність сягнула 31 754.

Керівниками юросіб традиційно залишаються чоловіки; вони очолюють майже 22 тисячі підприємств або 70,4% від загальної кількості. Частка керівниць становить 29,6%. Жінки порядкують на понад дев’яти тисячах юридичних осіб краю.

Якщо домінантна роль «сильної статі» на підприємствах очевидна, то серед фізичних осіб-підприємців панує повний паритет. Причому, цікаво зауважити, станом на початок минулого року частка підприємниць навіть перевищувала половину.

Так, торішнього 1-го січня жінок-підприємниць налічили понад 20,9 тисячі, а чоловіків-підприємців – менше ніж 20,6 тисячі. Розподіл часток становив 50,4% на 49,6% на користь прекрасної статі.

За воєнний рік ситуація змінилася. Ні, жінок у бізнесі не поменшало: на цьогорічне 1 січня їх нарахували 22,1 тисячі. Проте чоловіків-підприємців значно побільшало – до 22,6 тисячі. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, цьогоріч частка підприємниць становить 49,4%, підприємців – 50,6%.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook