Новини
Інфраструктура

Проблемний каналізаційний люк у Хмельницькому зацементували (ФОТО)

Певний час каналізаційний люк на безіменному спуску від НВО №1 в Хмельницькому був місцевим дратівником-розвагою-небезпекою. Сьогодні розпочали його ремонт – залили розчином «вхід у провалля».

Вночі погано змонтований люк заважав мешканцям спати. Не зважаючи на темний час доби, поціновувачі колісних засобів пересування не вгамовувалися, тому вночі чулися гучні бом-баци, коли автівка наїжджала на люк.

Вдень ці звуки не вдавалися такими дратівливими, а працювали музичним супроводом машинам, яким кортілося не об’їхати, а проїхати саме через люк – дзелень-телень.

Проте, коли музичний люк, не витримавши активного натискання, вистрибнув із гнізда та створив реальну загрозу містянам, ремонтники нарешті звернули на нього увагу. Й керівництво ОСББ не дозволяло владі забути про проблему.

Понеділок розпочався  з містичних праслов’янських оберегів – патичків. Знаєте ж, в нас патичками і воду знаходять, і тісто розкочують, і люки прикривають. Спрацював пращурівський оберіг – добу люк не вистрибував, спокійнісінько чекав вівторка.

Нині робота закипіла; ковадло та зубило – проти люка-неслуха. Впоралися, перемогли та й залляли все цементом, аби спокійніше було.

Щось далі робитимуть? Мабуть. Навесні. Як кажуть «метри пера», стежитимемо за розвитком подій.

А поки, можливо, ремонтникам варто поглянути на два сусідні люки – на відстані десяток метрів від «виправленого». Вони не співають, а просто пнуться вгору – люки-сталагміти, ймовірно.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook