Новини
Інфраструктура

Через хурделицю на дорогах Хмельниччини працює спецтехніка

У першу добу лютого над ранок в область із заходу прийшов сніговий циклон з інтенсивними опадами у вигляді мокрого снігу. У зв’язку з цим на автошляхах державного значення регіону працює дорожня техніка.

За повідомленням дорожників, уночі на варті безпечного проїзду всього перебували 102 механізми: 6 в робочому режимі та 96 в черговому; та 52 робітники, з яких 11 безпосередньо залучені до ліквідації наслідків негоди та 41 в черговому режимі. Витрати ПСС станом на 8:00 ранку становлять 269,6 тонн.

За прогнозами синоптиків, 1 лютого впродовж усієї доби на Хмельниччині будуть опади у вигляді снігу протягом дня та ожеледиця на дорогах. 

У зв’язку із продовженням снігопаду на дорогах державного значення працює великогабаритний спеціальний транспорт, за потреби проводяться роботи із обробки покриття протиожеледними матеріалами для недопущення утворення зимової слизькості.

Водіїв просять суворо дотримуватись Правил дорожнього руху та експлуатувати транспортні засоби із врахуванням умов зимової пори року.

Ваша увага і обережність є гарантією безпеки руху. Вибирайте швидкісний режим, який забезпечував би своєчасне гальмування перед перешкодою.

Зауважуємо, що за несприятливих погодних умов спецтехніка не може одномоментно усюди провести обробку покриття. Необхідний час, аби усюди доїхати. У першу чергу, працюємо на дорогах міжнародного та національного значення, які є найбільш важливими транспортними маршрутами життєзабезпечення та обороноздатності області.

Пішоходам варто бути особливо обачними, адже є високий ризик утворення льодяної кірки на тротуарах.

Вкотре наполегливо закликаємо водіїв поступатися дорогою спецтехніці, адже поки не буде здійснена обробка/очищення автошляхів – не буде безпечного руху транспорту загалом, – йдеться в повідомленні САД області.

Водіям великовагового транспорту рекомендують перечекати негоду на спеціальних майданчиках. Перелік місць для відстою транспортних засобів в розрізі автошляхів можна знайти тут: http://bit.ly/2WsAaZe.

Про стан проїзду дорогами державного значення Хмельниччини можна дізнатися за номером Єдиного контакт-центру Укравтодору 067-400-60-80.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook