Новини
Суспільство

Сухі хімічні грілки виготовляють для військових у Хмельницькому (ВІДЕО)

Хмельницька косметична компанія виготовляє сухі хімічні грілки для бійців. За понад пів року на передову відправили вже понад 25 тисяч таких. Грілку можна приклеїти до стопи, грудей чи спини. Вона тримає температуру близько 40 градусів тепла протягом восьми годин.

Боєць ЗСУ з позивним “Маестро” розповідає, що сухі хімічні грілки, виготовлені хмельничанами, його насправді зігрівають і бережуть від застуди в негоду.

Співзасновник косметичної компанії-виробника Вадим Пилипчук каже: аби розробити такий продукт, знадобилось 4 місяці. Зараз ціль одна – допомогти хлопцям, зберегти їхні життя та здоров’я для перемоги.

Якщо дістати грілку з вакуумованого упакування, то від взаємодії з киснем вона починає нагріватись.

Вона нагрівається до 42 градусів і шість годин тримає цю температуру. І ще до двох годин зберігає 38-36 градусів. Тобто цього достатньо, аби підтримати тепло, якщо людина не рухається, уникнути обмороження, – розповідає Вадим Пилипчук.

Раніше подібні грілки використовували туристи під час подорожей. За словами виробника, продукт безпечний. У його складі 6 сполук: сіль, вода, активоване вугілля, вермикуліт і залізо. Тут нічого немає, що може обпекти шкіру.

Ця грілка – одноразова. За майже пів року косметична компанія передала бійцям понад 25 тисяч таких.

За словами Вадима Пилипчука, незабаром планують виготовити грілку формату А4 для поранених військовослужбовців.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook