Новини
Інфраструктура

За чотирма чергами одночасно можуть відключати світло на Хмельниччині увечері

Попри те, що в Укренерго повідомили про зниження споживання електроенергії та збільшення лімітів для областей до 80%, мешканці Хмельницької області знову ризикують мати відключення більше, ніж у половини черг. З шести черг в енергетиків прогнозують відключення одразу за чотирма.

Протягом дня, пишуть у телеграм-каналі “Хмельницькобленерго”, вдавалося обмежуватися відключеннями лише за основними чергами (на графіку позначені найтемнішим кольором). Вранці без світла залишалися одночасно три черги, вдень декому подавали світло навіть раніше.

Проте вже за годину все може змінитися. В дію вступлять графіки 18.00-21.00, і одночасне знеструмлення 4 черг – цілком ймовірне, попереджають в обленерго. Відповідно до графіка на цей тиждень, без світла в цей час можуть залишитися споживачі 3, 4, 5 та 6 черг. Але це не точно, адже вчора, до прикладу, в цей час хмельничани мали відключення також у 2 черзі.

У “Хмельницькобленерго” також порадили енергозатратні процеси, такі, до прикладу, як прання, перенести на нічний час. Це вдасться зробити (якщо графіків буде дотримано) 1, 2, 5 та 6 черзі. 3 та 4, ймовірно, знову будуть без світла.

Тим часом в Укренерго розповіли, як саме визначаються ліміти для різних областей.

Ми розуміємо, що тривале життя в умовах лімітів виснажливе. Але важливо пам’ятати про реальні причини обмежень – це систематичні ракетні і дронові атаки росіян протягом 4 місяців і завдані ними руйнування. Енергетики усувають їх 24/7 і саме тому наша енергосистема, попри пошкодження, залишається об’єднаною,наголосили в Укренерго.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook