Новини
Інфраструктура

Зміни у графік відключень електроенергії внесли в одній з громад Хмельниччини

Аби електроенергія розподілялася між споживачами більш справедливо, у Волочиську місцевий РЕМ поміняв місцями дві черги, аби “дати більше світла” тим, у кого його не мало бути увечері до кінця тижня.

Про зміни у графіках, які застосував РЕМ, повідомили у міській раді Волочиська. Зміни запроваджуються від сьогодні, 2 лютого. Ймовірно, вони будуть застосовуватися до кінця тижня, коли графік для всієї області буде змінено.

Зміни стосуватимуться споживачів, в яких час відключень припадав на 15:00-18:00 та 18:00-21:00. Від сьогодні ці години відключень змінено місцями. Усі решта ліній – без змін, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Хмельниччині діє графік відключень за шістьма чергами, відключення тривають по три-шість годин, в залежності від ситуації в енергосистемі країни та доведених для області лімітів. Як і раніше, недотримання графіків відключень викликає чимало нарікань у мешканців області.

До слова, сьогодні вранці в Укренерго повідомили, що:

Споживання електроенергії дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Відповідно, зменшився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим. Генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреби споживачів.

Як це вплине на життя мешканців області, наразі невідомо. У “Хмельницькобленерго” цю інформацію поки що не коментували, зміни у графіки не вносили.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook