Новини
Інфраструктура

Переважно за основними чергами відключатимуть світло на Хмельниччині 4 лютого

Майже як завжди у вихідний мешканцям Хмельниччини обіцяють більше світла протягом дня. Принаймні, в енергетиків налаштовані оптимістично. Разом з тим, відключень за декількома чергами одночасно, ймовірно, не вдасться уникнути.

За інформацією “Хмельницькобленерго”, сьогодні, 3 лютого, ситуація з електрикою в області була більш сприятлива, ніж у попередні дні. Ліміти для Хмельниччини збільшили, що дало можливість відключати тільки одну-дві черги та обійтися без знеструмлення черг додаткових. До слова, декому з мешканців Хмельницького увечері пощастило отримати світло навіть набагато раніше, ніж вони сподівалися.

Попередньо очікується, що такою ж ситуація буде завтра, 4 лютого. Звісно, якщо все буде спокійно, а мешканці області не вмикатимуть багато електроприладів одночасно та не перевантажуватимуть мережу. У “Хмельницькобленерго” обіцяють, що протягом дня світло відключатимуть лише за основними чергами, так само як сьогодні. Проте, в періоди пікових навантажень можливі відключення і за однією з додаткових черг. Нагадуємо, пікові навантаження відбуваються вранці – з 8 до 11 та увечері – з 17 до 22. Щодо графіка відключень уночі, у “Хмельницькобленерго” не уточнювали. Щоправда, графік в цей період передбачає відключення з однією основною та однією додатковою чергою в кожні три години.

Нагадуємо, наступного тижня графік погодинних відключень буде змінено.

В Укренерго повідомили, що дефіцит в енергосистемі спричинений тим, що при двох блоках на теплових електростанціях, підключених в роботу, один був виведений в аварійний ремонт. Але це, звісно, наслідок, а головна причина – 13 ракетних та 15 дронових атак, що завдали значних пошкоджень об’єктам високовольтної мережі та електростанціям.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook