Новини
Інфраструктура

За основною та однією додатковою чергами відключатимуть світло на Хмельниччині 3 лютого

У “Хмельницькобленерго” розповіли про плани щодо відключень електроенергії на завтра та потішили тим, що для Хмельницької області збільшили ліміт. Це дозволить навіть у години пікових навантажень знеструмлювати одночасно три черги замість чотирьох, як це прогнозувалося сьогодні.

Останнім часом для Хмельницької області ліміти на енергоспоживання доводилися на рівні половини від потреби. У “Хмельницькобленерго” назвали конкретні цифри. Якщо до війни область споживала на добу електроенергії близько 500 мегаватів, то зараз, при половинному ліміті, отримує лише близько 250. Відповідно, енергетики змушені вдаватися до дедалі жорсткіших обмежень у постачанні електрики споживачам.

До слова, у сусідній Вінницькій області повідомили, що на прохання людей щодня публікуватимуть величину доведених для області лімітів у зрозумілих цифрах. А також показали, скільки Вінниччина отримувала лімітів протягом січня місяця щодня. Зробили це, щоб дати відповідь на питання “чому в один день більше відключень, а в інший – менше”. Можливо, і мешканці Хмельниччини колись дочекаються такої інформації.

Прокоментували також у “Хмельницькобленерго” інформацію про штраф від НКРЕП, назвавши його “заполітизованим” та таким, що покликаний знизити соціальну напругу.

Щодо того, як відбуватимуться відключення завтра, 3 лютого, то мешканців Хмельниччини потішили тим, що через збільшення лімітів протягом доби між піковими навантаженнями відключення відбуватимуться, попередньо, лише за основними чергами. На піках – за трьома. Щоправда, яка саме з додаткових може потрапити під відключення – невідомо, адже за новим графіком одночасний розподіл вказаний щонайменше для чотирьох черг. Швидше за все, ті, кого знеструмлять вдень, будуть зі світлом ввечері. І навпаки.

Те, що вірити обіцянкам “Хмельницькобленерго” не можна, вони самі ж вкотре довели вже за кілька годин після оприлюднення інформації щодо відключень на 3 лютого. Запевнивши, що поміж пікових навантажень та вночі відключатимуть лише основні черги, тим не менше опівночі знеструмили споживачів третьої черги в центрі Хмельницького попри те, що на графіку ця черга в цей час позначена як додаткова, в якій електроенергія може бути відсутня. Зважаючи, що у цей період основне відключення заплановане лише для 4 черги, чому б не відключити і ще когось, правда? Адже дві відключені черги завжди краще, ніж одна. А ті, хто планували за рекомендацією Укренерго перенести енергозатратні процеси на ніч, можуть вкотре “подякувати” Хмельницькобленерго та чекати до третьої ночі, коли електропостачання можливо відновиться.

Нагадаємо, у Волочиській громаді внесли зміни у графік відключень, помінявши місцями черги, які мали відключення вдень та ввечері, так, щоб частину тижня споживачі, яких відключали в другій половині дня, мали світло.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook