Новини
Культура

У Хмельницькому відкрили виставку Миколи Мельничука (ФОТО)

До ювілею знаного на Поділлі графіка, живописця, реставратора й майстра з обробки дерева Миколи Мельничука, якому цього року виповнилося 75, у виставковій залі Хмельницької школи мистецтв відкрилась чергова персональна виставка митця.

Експозиція виставки концептуально об’єднує творчий досвід художника в основних царинах творіння за життєвий шлях. Різні за техніками, настроями і колоритом – роботи пана Мельничука презентують безперечну любов до мистецтва і рідного краю.

Микола Леонтійович Мельничук народився 28 січня 1948 року у селі Семиреньки Старокостянтинівського району Хмельницької області. Професійну освіту здобув у Народному університеті культури ім. Н. Крупської, на факультеті образотворчого мистецтва.

Своє покликання митець знайшов саме у у Хмельницькому, працюючи в обласних художньо-виробничих майстернях Художнього фонду. Крім того, вже не один рік художник очолює Хмельницьку обласну організацію Національної спілки художників України.

Експозиція виставки представляє глядачеві всі царини, які Микола Мельничук підкорив за мистецьке життя. Так, філігранне оздоблення храмів і церков можна побачити на численних плакатах. Микола Леонтійович вишукано працює з деревом липи, модрини, черешні, дуба, перетворюючи його на справжні шедеври.

Знаний пан Микола у мистецькому середовищі і як графік. Значна частина творів майстра створені швидким, сміливим, впевненим штрихом олівця. Його роботи пастеллю вражають не тільки багатством колориту, а й ідеями, які підкреслює пастельний штрих.

Окремо варто зазначити, що митець не зупинився у творчості і після повномасштабного вторгнення. Так, рефлексуючи на воєнну дійсність, художник створив низку абстрактних, нефігуративних творів, присвячених болю українства у боротьбі з ворогом, які також представлені на виставці.

Мистецтво – це окремий світ, що захоплює тебе цілком і повністю, якщо ти йому вірний, як митець. Це те світло, що дарує надію сьогодні і надихає на майбутнє завтра. Тільки через можливість вічного життя в красі й спогляданні митець йде в цю царину! – зазначає автор.

Сюжетний пастельний живопис, промовиста й точна графіка, сильна й насичена темпераментом скульптура – справжні маркери щирої творчості митця Миколи Мельничука. Якщо ви справді захоплюєтеся мистецтвом саме Хмельницького – ця виставка саме для вас!

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook