Новини
Суспільство

В одному з освітніх закладів Хмельницького облаштували укриття нового типу (ФОТО)

В одному з освітніх закладів Хмельницької територіальної громади з’явилось модельне укриття нового зразка для безперервного навчання. Під час відкриття через початок «Повітряної тривоги» нове укриття мали змогу випробувати не лише учні та педагоги, а й мешканці прилеглого до навчального закладу мікрорайону.

Сучасне укриття, оснащене меблями, проєктором, захищеними мережами електропостачання, освітлення (враховуючи аварійне), санітарними приміщеннями, водопостачанням, роутерами, електрогенераторами, обігрівачами, радіостанціями, аптечками та респіраторами, покриттям для підлоги, вентиляцією, поєднало безпеку, освітній процес і психологічні аспекти для комфортного перебування дітей, повідомляють у ДСНС. Укриття призначене для одночасного перебування понад 800 осіб.

Модельне укриття облаштували за програмою “Безпечна школа”. Це спільний проєкт Фонду Східна Європа, ДСНС та Міністерства освіти та науки України. У програмі беруть участь 28 навчальних закладів в Україні.

Під час навчання в модельному укритті педагоги зможуть використовувати представлену там пізнавальну літературу від ДСНС та дитячого фонду ЮНІСЕФ – підручники про мінну безпеку, з рекомендаціями в ілюстрованому матеріалі про поведінку під час надзвичайних ситуацій та іграми.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook