Новини
Культура

«Мелодії краси»: у Хмельницькому відкрилась виставка двох художниць

У Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва відкрилась експозиція творів двох мисткинь, матері та дочки – Олени та Альони Марчук.

Переглядаючи твори, представлені на виставці, можна зауважити, що любов до образотворчого мистецтва може передаватися у спадок і стати родинною традицією.

Засновниця арт традиції – пані Олена – народилась на Хмельниччині, у Городку. Мисткиня закінчила Одеський державний педагогічний університет імені Ушинського і вже понад 20 років працює викладачем Городоцької дитячої художньої школи та викладачем образотворчого мистецтва Городоцької середньої школи № 4. Крім того, пані Олена керує гуртком «Чарівний бісер» у духовно-просвітницькому центрі «Держава».

Громаді пані Олена представила свої живописні полотна, витинанки, вироби з бісеру та неповторний полегкий батік.

Наступниця мистецького таланту – Альона Марчук – також викладає у Городоцькій дитячій художній школі. Художниця здобула освіту у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії. Це вже друга персональна виставка для пані Альони.

Сама художниця атестована майстром народного мистецтва у національній спілці майстрів народного мистецтва України, є дипломанткою Всеукраїнської виставки «Великдень – свято свят». На сьогодні найбільшим досягненням майстрині є стипендія Президента України, яку вона отримала минулого року.

Варто зазначити, що засновниця артдинастії пані Олена є лауреаткою обласної премії імені Ніни Косарєвої, має 112 нагород, зокрема 36 міжнародних й 15 всеукраїнських. У 2017 році майстриня взяла участь у Всеукраїнській акції «За мир і щастя в Україні». До написання арткарти Хмельницької області пані Олена залучила 500 людей. Ця карта занесена до книги рекордів України як твір, виконаний найбільшою кількістю людей.

Читайте також: У Хмельницькому відкрили виставку Миколи Мельничука (ФОТО)

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook