Новини
Інфраструктура

Мешканцям Славути пропонують долучитися до розв’язання проблеми безпритульних тварин

Охочих створити притулок для безпритульних тварину Славуті не знайшлося попри оголошені торги. А тварин, які не мають дому та бігають вулицями, у місті дедалі більшає. Тому у владі вирішили долучити до розв’язання проблеми містян, частина з яких, так чи інакше, її створює, розводячи собак та котів, а потім викидаючи їх на вулицю.

Як повідомили у Славутській міській раді, проблема ще й у тому, що деякі тварини поводяться агресивно. Лише за минулий рік до лікарень звернулися 65 славутчан, які постраждали від нападів бездомних собак. Притулок, який діє в місті, переповнений. Але й він не розв’язує проблему, зокрема, з агресивними тваринами, яких після стерилізації та чіпування випускають на вулицю.

Нещодавно КП “Славута-Сервіс” оголосило відкриті торги на закупівлю послуги з утримання притулку для тварин та регулювання чисельності безпритульних собак. Очікувана вартість закупівлі становила 600 000 грн (на 10 місяців). Проте охочих опікуватися тваринами не знайшлося.

Тому розв’язувати проблему безпритульних тварин у владі вирішили спільно з містянами. Для цього створили опитування, яке пропонують пройти славутчанам.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook