Новини
Суспільство

Рятувальники у Летичеві провели профілактичний рейд на замерзлій річці

Після вчорашньої трагедії на річці Вовк, коли під час зимової риболовлі під кригу провалилися двоє чоловіків, і лише одного вдалося врятувати, надзвичайники сьогодні знову вийшли на кригу. Аби нагадати правила поведінки рибалкам.

Під час профілактичного рейду летичівські рятувальники розповідали рибалкам та перехожим про правила перебування на кризі, особливо у надзвичайній ситуації. Також закликали не виходити на тонку кригу, навіть коли здається, що мороз добряче схопив воду і прогулянка замерзлою річкою може бути безпечною.

Правила поведінки у випадку, якщо ви провалилися у воду, такі: не панікувати, не робити різких рухів, уникати занурення у воду з головою. Розкиньте руки та намагайтеся зачепитися за лід, додавши тілу горизонтальне положення у напрямку плину. Обережно ляжте грудьми на край льоду, закиньте одну, а потім іншу ногу на лід. Вибравшись на нього, перекотіться і відповзайте у той бік, звідки прийшли, де міцність льоду вже відома. І таким чином повільно повзіть до берега, розповіли у надзвичайників.

А ще краще, ходіть по твердому та не випробовуйте долю.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook