Новини
Суспільство

Теплий одяг для евакуйованих українців передали волонтери у Хмельницькому (ВІДЕО)

Від листопада минулого року щодня на залізничний вокзал у Хмельницькому прибувають евакуаційні потяги, які привозять мешканців звільненого Херсона та області, Запоріжжя, Донеччини та інших міст, які наразі перебувають у зоні бойових дій. Часто люди, які вимушено переселяються в інші регіони, не мають найнеобхідніших речей, зокрема, теплого одягу. Їм на допомогу приходять волонтери.

На залізничному вокзалі евакуаційні потяги зустрічають рятувальники та волонтери Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які працюють у складі загонів швидкого реагування. У спеціально відведеному приміщенні пасажири отримують теплі напої, а віднедавна також можуть скористатися Банком одягу, який укомплектовується завдяки благодійникам та небайдужим людям. Зокрема, нещодавно партію одягу – дорослого та дитячого – у Банк одягу передали з польського Любліна, з тамтешнього осередку Червоного Хреста.

Долучилася до допомоги евакуйованим і Громадська організація “Захист – об’єднання волонтерів“, яка у Хмельницькому була створена практично у перші дні повномасштабного вторгнення.

Одяг – дитячий, дорослий, іграшки, надані громадською організацією «Захист – об’єднання волонтерів» передали на потреби людей, яких волонтери Товариства Червоного Хреста України щоденно зустрічають з евакуаційних поїздів з Херсонщини, Запоріжжя. Видаємо теплі речі безпосередньо на вокзалі. Пригощаємо новоприбулих гарячим чаєм, видаємо побутову хімію та продуктові набори, – розповіли волонтери ТЧХУ.

Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України вже довгий час тісно співпрацює із ГО «Захист – об’єднання волонтерів». Так у Хмельницькому щопонеділка з 10:00 лікарі ТЧХУ проводять прийом внутрішньо переміщених осіб на базі інформаційного центру «Захист» (вул. Соборна, 43).

Взаємодопомога, повага, співчуття та бажання допомогти об’єднує українців. І хоча багато хмельничан є членами різних організацій, ми знаходимо можливості співпраці. У нас спільна мета і лише об’єднавши зусилля ми подолаємо перешкоди. Тож долучайтесь до добрих справ! – прокоментував координатор ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Олександр Баурін.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook