Новини
Інфраструктура

9 лютого на Хмельниччині не вимикатимуть світло

У зв’язку з проведенням режимних замірів на Хмельниччині, завтра, 9 лютого, погодинних відключень світла та інших обмежень у цей день не буде.

У “Хмельницькобленерго” пояснили, що цілодобові заміри робитимуть з метою фіксації необхідної потреби електричного навантаження. Результати вимірювань впливатимуть на визначення дозволеної величини навантаження (ліміту), яку отримуватиме область від НЕК «Укренерго». Тому мешканцям Хмельниччини радять використовувати електроенергію у звичному режимі.

Разом з тим енергетики зауважують, що неможливо гарантувати відсутність технологічних порушень, аварій або ворожих атак, що може вплинути на наявність світла в оселях. У такому разі інформація буде оперативно висвітлена на офіційних каналах.

Між іншим, у столиці для користувачів мобільного зв’язку Lifecell запустили сервіс SMS-нагадувань про час імовірних стабілізаційних відключень для тих, хто не любить контактувати з графіками і запам’ятовувати зайву інформацію. Повідомлення від оператора надійде за 15 хвилин до вимкнення світла за графіком або в разі екстреного відключення.

По-перше, ви зможете отримувати сповіщення про відключення незалежно від того, чи є у вас інтернет. По-друге, це може бути корисне для людей, які не користуються інтернетом, але можуть переглядати смс, – розповідає гендиректор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленк

Наразі послуга доступна лише для киян, які користуються Лайфом, однак енергетик не виключає, що інші партнери та міста також захочуть долучитися до такої ініціативи.

Також стало відомо, що національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) анонсувала проведення позапланових перевірок АТ “Хмельницькобленерго”.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook