Новини
Інфраструктура

Чергові “скарби”, витягнуті з каналізації, показали комунальники Хмельницького

Скільки б не пояснювали мешканцям населених пунктів з централізованим водопостачанням та каналізацією правила користування останньою, залишаються люди, до яких, як-то кажуть, “не доходить”. Думаючи, що полегшують життя собі, викидаючи різний непотріб чим поближче, вони завдають клопоту комунальникам і, зрештою, створюють проблеми собі та іншим, адже все “добро”, викинуте в унітаз, рано чи пізно повертається у вигляді забитих труб та непрацюючою каналізації.

Що намагаються “сплавити” через туалети хмельничани, показали у комунальному підприємстві “Хмельницькводоканал” та вкотре нагадали : є речі, які не розчиняються у воді. Якби дивно це не звучало для декого.

Всесвіт – безкінечний. А каналізація, на жаль, ні. Тому все сміття, яке люди скидають у свій унітаз, не зникає, а продовжує свій шлях. Лотерея полягає лише в тому, на кому сміття зупиниться і принесе неприємності – ваш сусід, ваша обслуговуюча компанія чи водоканал. Серветки, ватні диски, вушні палички – НЕ РОЗЧИНЯЮТЬСЯ у воді. Вони, навпаки, ЗБІЛЬШУЮТЬ свій об’єм, тим самим рано чи пізно спровокувавши засмічення. Кавова гуща НЕ РОЗЧИНЯЄТЬСЯ у воді, а осідає на стінках труб. Залишки борошна РОЗБУХАЮТЬ від контакту з водою. Потрапляючи в стічні труби, створюють грудки, які не змиваються. Будівельне сміття не може безслідно проковзнути через труби. Наслідок можете бачити на першій світлині. Висновок? Будь ласка, навчіться користуватися смітником, а в каналізацію відправляйте лише свої біологічні відходи та туалетний папір, написали-нагадали у комунальників.

Що саме знаходять у каналізаційних трубах у Хмельницькому, дивіться на фото. Особливо, на останньому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook