Новини
Інфраструктура

Графік погодинних відключень на Хмельниччині скасували

У “Хмельницькобленерго” та в “Укренерго” прокоментували ситуацію з електропостачанням у Хмельницькій області після подвійної повітряної атаки, якої область зазнала протягом доби. Наразі в області скасовані графіки погодинних відключень, електроенергія відключається в аварійному режимі.

Енергетики Хмельниччини працюватимуть всю ніч та у вихідні, аби якнайшвидше ліквідувати наслідки “прильотів” по об’єктах критичної інфраструктури, – на Шепетівщині та в обласному центрі. В результаті влучання ракети у Хмельницькому близько половини споживачів залишилися без світла. У владі попередньо обіцяли, що до вечора всі споживачі будуть заживлені, проте варто бути готовими до відключень і погодинних, і аварійних.

За яким принципом та як надовго відключають світло у тих, в кого воно не зникало після обстрілу, наразі невідомо. У “Хмельницькобленерго” повідомили лише, що графіки погодинних відключень після надзвичайної ситуації в області не діють. Об’єкти критичної інфраструктури у знеструмлених громадах та містах під’єднали до електромереж.

Разом з тим, у соцмережах Кам’янця-Подільського раніше повідомляли про відключення споживачів одразу за трьома чергами на термін до 4 годин.

Хмельницька область наразі заживлена за аварійною схемою, на розподіл електричної енергії впливають мережеві обмеження,додали у “Хмельницькобленерго”.

Якою буде ситуація завтра, у суботу, 11 лютого, поки що також невідомо. Все залежатиме від того, що вдасться зробити протягом ночі енергетикам. У “Хмельницькобленерго” пообіцяли про суттєві зміни інформувати додатково.

Про наслідки 14 ракетної та 16 дронової атаки для Хмельниччини повідомили також в Укренерго.

Нам все ще потрібно оцінити масштаб руйнувань, щоб сказати точніше, коли ми зможемо виправити ситуацію у Хмельницькій області. Будемо працювати на вихідних, – прокоментував голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі марафону «Єдині новини».

За інформацією МАГАТЕ через обстріли РФ енергоінфраструктури України зупинено один з блоків ХАЕС, Рівненська та Південноукраїнська АЕС знизили виробництво електроенергії. Це також вплине на подачу електроенергії споживачам на Хмельниччині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook