Новини
Кримінал

Ще двоє ворожих агітаторів постануть перед судом на Хмельниччині

Служба безпеки завершила розслідування і передали до суду матеріали стосовно двох мешканців Хмельниччини, які публічно заперечували збройну агресію рф проти України.

Зокрема, мешканець Ярмолинців відкрито закликав підтримувати дії держави-агресора, глорифікував рашистів, повторюючи кремлівські наративи про те, що «россия ведет вынужденную войну на Украине для защиты русскоязычного населения». Стверджував нібито «Украина вместе с поляками восемь лет бомбили Луганск и Донецк», а великий «філантроп» путін «не смог спокойно смотреть и встал на защиту». 

Інший колаборант, який проживає в обласному центрі, поширював у соцмережах агітацію на підтримку дій рф, прославляв окупантів, заперечував їх воєнні злочини та підтримував незаконне “приєднання” до росії тимчасово окупованих територій.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у їх дописах та висловлюваннях публічних виправдовувань збройної агресії рф проти України.

Обох підозрюваних обвинувачено за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Ще одного мешканця області, злочинну діяльність якого документували дізнавачі  хмельницького СБУ, вже засуджено за ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Заходи із викриття проводили співробітники УСБУ регіону, за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили у пресслужбі УСБУ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook