Новини
Інфраструктура

30 годин без світла: у частині Хмельницького досі не відновили електропостачання

Чергова ракетна атака по Хмельницькому залишила вчора, 10 лютого, без світла приблизно половину обласного центру з населенням близько 300 тисяч осіб. У когось воно зникло одразу по “прильоту”, у когось наклалися декілька факторів: ранкове відключення – повітряна тривога (коли перемикання між чергами не здійснюються) – приліт. Останнім не пощастило найбільше – у них електропостачання відсутнє від 7 ранку вчорашнього дня.

Нагадаємо, ворожа ракета влучила в об’єкт енергетичної інфраструктури у Хмельницькому вчора, 10 лютого, о 10.38. Миттєво у частини хмельничан зникло світло та зв’язок. Досить швидко у владі повідомили, що без електропостачання залишилося приблизно 50% споживачів, але до вечора електропостачання усім мають відновити. Власне, на цьому спілкування влади з громадою про електропостачання і завершилося. Про ситуацію в обласному центрі відтоді не було сказано жодного слова. Тож усе, що залишилося хмельничанам – чекати інформації хоча б від енергетиків. Які власне, теж не дуже з цим поспішають. Станом на вчорашній вечір у “Хмельницькобленерго” попередили мешканців області, що графіки погодинних відключень наразі не діють, а підключення до електромережі споживачів відбувається в аварійному режимі.

Звісно, що людей, які хочуть хоча б мінімально спланувати свої дні, особливо зважаючи на те, що ці дні – вихідні, в області чимало. Проте з останньої інформації від енергетиків відомо лише те, що через складну ситуацію з електропостачанням доводиться відключати одночасно близько 60% споживачів. Проте за яким принципом та на який термін – дізнатися можна лише тоді, коли світло зникне та тоді, коли воно з’явиться.

Найскладніша ситуація наразі в мікрорайоні Південно-Західний. Саме там збіглися декілька факторів: відключення по графіку о 7 годині (якого, щоправда, не мало бути, оскільки обіцяли ж учорашній день до обіду не відключати світло взагалі, але що вже про це говорити, якщо потяг пішов), повітряна тривога і приліт. Тож уже 30 годин у частини мешканців цього мікрорайону світла не було жодної хвилини. Проте, як розповідають хмельничани, знеструмлений не весь мікрорайон, у частині будинків, закладів громадського харчування та торгівлі, а також на заправці світло було вчора і є досі (у когось, можливо, що від генераторів, проте людям від цього не легше).

За інформацією “Хмельницькобленерго”, бригади електриків продовжують працювати, аби якнайшвидше ліквідувати наслідки ворожої атаки. Та обіцяють, що світло Південно-Західному дадуть сьогодні.

Зігрітися, зарядити гаджети та випити гарячого чаю хмельничани, які мешкають і мікрорайонах Південно-Західний та Дальні Гречани і не мають світла понад добу, можуть у пунктах обігріву, які, за словами директора департаменту інфраструктури Василя Новачка наразі розгортають додатково комунальники спільно з працівниками ДСНС. Зокрема, встановили такі пункти на території школи №24 та біля залізничної лікарні, повідомив очільник департаменту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook