Новини
Бізнес

Гідравлічні підіймачі для легендарного літака “Мрія” ремонтують на Хмельниччині

Серед інших релокованих на Хмельниччину переїхало унікальне підприємство, котре розробляє та виготовляє гідравлічні інструменти. Довоєнні потужності ще не вдалося відновити, так само ще не все обладнання перевезене. Однак ексклюзивні замовлення уже втілюють у життя. Одне з таких – ремонт гідравлічних підіймачів для найбільшого літака у світі.

На Хмельниччині ремонтують обладнання, яке здатне здійняти найбільший і найпотужніший український літак – “Мрію”. Йдеться про гідравлічні підіймачі.

Це третій підіймач. Він нам на ремонт прийшов, ми його ремонтуємо. Два ми уже відправили, вже є літак, який на ньому підняли. А третій як запасний. Прийшов нам на ремонт після того, як в нього влучив у Гостомелі снаряд, – розповідає співвласник виробництва гідравлічних інструментів Віталій Кіцмен.

Підприємство з розробки та виробництва гідравлічних інструментів, які використовують при ремонтних роботах у різних галузях промисловості, переїхало на Хмельниччину з Донеччини. Наразі серед інших мають замовлення від енергетичних компаній на виготовлення обладнання, яке використовується для ремонту трансформаторів, їх монтажу та переміщення.

До 24 лютого 2022 року на підприємстві працювало 12 людей. До ковіду їх було 20. Сьогодні ж залишилося четверо. Решта команди захищає Україну. Хмельниччина, як кажуть на виробництві, не зовсім сприятлива для ведення подібного бізнесу. Тут зіштовхуються із певними труднощами, які намагаються здолати.

Складнощі зі спеціалістами. Насамперед ми намагаємося працевлаштувати внутрішньо переміщених осіб, але поточна економічна ситуація не дозволяє багатьох влаштувати. Падіння об’єму замовлень, більше, ніж у 5 разів, якщо порівнювати з 2021 роком, – пояснює директор виробництва Сергій Неліпа.

Однак за підтримки місцевої влади та уряду уже вдалося частково перевезти обладнання та налагодити цикл операцій, які виконували до війни.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook