Новини
Суспільство

Через заборону виїзду за кордон лікарка з Хмельницького обмежена у здійсненні професійної діяльності

28 січня запрацювала заборона уряду щодо невиїзду за кордон жінок деяких професій. Під цю категорію потрапила і депутатки всіх рівнів. Природньо, українки, яких торкнулася заборона, обурюються, адже окрім чиновницької роботи мають основну професійну діяльність.

Хмельничанка Тетяна П’ятницька, котра поєднує роботу онкогінеколога у Хмельницькому обласному протипухлинному центрі з депутатською діяльністю, розповідає: декілька разів на рік раніше виїздила на наукові конференції щодо лікування онкохворих пацієнтів. Тепер для цього повинна мати офіційний дозвіл.

До того ж, розповідає лікарка, оплачувати поїздку буде не вона. Це змушений робити медичний заклад. А під час війни для лікарні це непосильні витрати.

У нас є основна робота. Я працюю лікарем. У нас завжди є конференції, є наукові зібрання за кордоном. Минулого року кожних два місяці ми мали виїзд за кордон. Зараз мені треба взяти офіційне відрядження, оформити його, подати всі документи на виїзд за кордон. І це буде розглядатися: чи є це важливим для держави, чи це важливо для війни, чи можу я поїхати, – коментує Тетяна П’ятницька.

За словами лікарки, такі новації ускладнюють її основну роботу, як лікаря, тому що втрачається зв’язок з закордонними колегами, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Читайте також: На Хмельниччині почастішали випадки онкозахворювань серед жінок

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook