Новини
Здоров’я

Хмельницький обласний серцево-судинний центр отримав розхідні матеріали для медичного обладнання на понад 2 мільйони доларів

З 24 лютого минулого року велика кількість міжнародних благодійних організацій та просто небайдужих громадян відгукнулись на заклик України про допомогу, значну частину якої продовжують спрямовувати для забезпечення безперебійної роботи галузі охорони здоров’я.

У перші тижні ситуація в країні була вкрай складною: тисячі людей, які були вимушені покинути рідну оселю та шукати більш безпечного прихистку, оселились на Хмельниччині, почали прибувати поранені, багато медичних бригад здійснювали робочі виїзди у інші регіони для допомоги та евакуації місцевого населення – медичні заклади працювали без вихідних та перепочинку, навантаженість на лікарів була надзвичайною.

Наразі область стала другою домівкою для більш ніж 90 тисяч вимушено переміщених осіб. На постійній основі вони звертаються за отриманням невідкладної медичної допомоги до закладів охорони здоров’я комунальної власності обласної ради. Тому питання забезпечення  медичних установ обладнанням та розхідними матеріалами є постійною потребою.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк та депутат обласної ради Андрій Кланца, перебуваючи в комунікації  з іноземними партнерами налагодили ефективну співпрацю, результатом якої стало залучення необхідної підтримки у вигляді різноманітної провізії та медичної допомоги.

За підсумками напрацювань вчора на Хмельниччину надійшов черговий вантаж дороговартісного розхідного матеріалу для медичного обладнання на  суму понад 2 млн доларів від американської благодійної організації «Globus Relief», доставку вантажу забезпечили представники організації «August Mission».

Як зазначає директор Хмельницького обласного серцево-судинного центру, депутат обласної ради Андрій Кланца, дана допомога є вкрай потрібною для нашого регіону та закладів охорони здоров’я зокрема. Іноземні партнери передали багато нових сучасних медичних засобів для обстеження та лікування пацієнтів у відділеннях кардіохірургії, кардіології, нейрохірургії, ортодонтії та інших. За словами Андрія Івановича, іноземну допомогу буде розподілено між комунальними закладами обласної ради відповідно до обгрунтованих замовлень потреб.

На запрошення голови обласної ради Віолети Лабазюк представники благодійної організації з гуманітарною місією вкотре відвідали нашу Хмельниччину. Під час зустрічі вони оглянули нові надходження медичної допомоги, обговоривши шляхи подальшої співпраці для реалізації спільних гуманітарних проєктів.

У ході діалогу Віолета Лабазюк подякувала нашим партнерам за постійну підтримку нашого регіону, вручивши Подяки обласної ради і нагрудні знаки «За відданість державі та особистий внесок у наближення Перемоги» представникам Bruce Roberts та Shaimaa Alwassiti.

З представниками організації «Globus Relief» Віолета Лабазюк і Андрій Кланца мали нагоду познайомитись під час робочого візиту до штату Юта (СЩА).  Команда робить по-справжньому добрі справи – надає підтримку в сфері охорони здоров’я по всьому світу. Наразі пріоритетна країна для надання посиленої допомоги – це Україна. Тоді за дорученням голови ради медиками нашого регіону було сформовано перелік потреб, який передали представникам благодійної організації. Домовленості спільної співпраці вже реалізуються.

«Я хочу щиро подякувати всій світовій спільноті за сталу підтримку. З перших днів в Україну почали надходити величезні вантажі допомоги від Польщі, США, Італії, Нідерландів, Іспанії та інших країн. Небайдужі люди простягнули нам руку допомоги. Як результат, більше року пліч-о-пліч ми боремось за нашу свободу та незалежність, за наше щасливе майбутнє! Переконана, що це не останній наш реалізований проєкт з благодійними організаціями. Працюємо для підтримки населення рідної Хмельниччини та Перемоги всієї України!», – сказала голова ради.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook