Новини
Інфраструктура

“Бачили лише тінь ракети”: мешканці Хмельницького розповіли про обстріл міста (ФОТО)

Суботній ранок 18 лютого розпочався у Хмельницькому під звуки сирен. Тривогу оголосили о 8.34. За пів години місто здригнулося від двох потужних вибухів. Про наслідки ракетного обстрілу вже розповіли Хмельницький міський голова та начальник Хмельницької ОВА. Поділилися емоціями після “прильоту” і хмельничани. А в комунальників розповіли, як наразі відбувається ліквідація наслідків обстрілу у мікрорайоні, які є більш руйнівними, ніж 31 грудня.

Були вдома. Відчули дуже сильно. Бачили тінь від ракети, прямо перед балконом. Чорна тінь. Просто як тінь бачили, саму ракету не бачили. Мені здається, що дуже близько було, – розповіла журналістам МТРК Місто хмельничанка Антоніна.

Двірничка Валентина Петрівна в той момент прибирала в одному з дворів. Чула і бачила, як над містом летіли російські “Калібри”.

А ось там замітала, і два таких страшних вибухи було. Загорілося, і дим чорний був. Дуже страшно, – каже жінка.

Російські терористи сьогодні випустили по Хмельницькому дві ракети. Одна влучила у військовий об’єкт, інша впала поблизу зупинки громадського транспорту. Про це розповів начальник Хмельницької ОВА.

Ліквідовувати наслідки “прильотів” одразу виїхали всі служби. Найбільше від вибухової хвилі дісталося (вже вдруге) новобудові. Тут пошкоджено більшість квартир.

Помешкання хмельничанина Костянтина, розташоване на третьому поверсі, теж напівзруйноване.

Всі вікна, міжкімнатні двері, стінки, натяжні стелі… Прибираємо, забиваємо вікна, чим є. Перелякалися, але всі живі, – розповів чоловік.

До пошкодженого будинку оперативно прибув загін швидкого реагування Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Волонтери надавали допомогу травмованим під час прибирання уламків скла, відволікали дітей іграми та намагалися пом’якшити їхній стресовий стан, роздавали гарячі чай та каву. Поруч працівники ТМ “Хмельницькі делікатеси” готували бутерброди, якими кожен міг підкріпитися.

Нинішній приліт по мікрорайону наробив більше шкоди, ніж попередній, 31 грудня.

Зараз комунальники працюють над усуненням цих наслідків. На об’єкті 9 автовишок, більше ніж 10 бригад, які виконують, в першу чергу, закриття вікон поліетиленом. Також на території управляючої компанії працюють склярі – вирізають скло, і люди по можливості можуть підходити, брати скло для того, щоб самостійно засклити, – розповів директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Комунальники працюватимуть також завтра. Від мешканців вже почали збирати інформацію щодо пошкодженого майна.

Вони залишають заяви, після чого будемо з ними зв’язуватися і працювати по тій же формулі, за якою працювали раніше. Зокрема, шукати шляхи відшкодування збитків за грантові кошти, – додав Василь Новачок.

Фото з місця “прильоту” у Хмельницькому поширив також Президент України Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, востаннє Хмельницький обстрілювали 8 днів тому, 10 лютого. Тоді “прилетіло” по об’єкту критичної інфраструктури, через що частина хмельничан залишалися без світла понад 30 годин.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook