Новини
Культура

Патріотичну прем’єру до річниці початку війни покажуть у Хмельницькому

До річниці початку повномасштабної війни у Хмельницькому покажуть патріотичну прем’єру «Ми – Нація, Ми – Сила,  Ми – Народ!». Учасники театру-студії «БЕЗМЕЖ» Центру національного виховання учнівської молоді зіграють її на великій сцені Хмельницького обласного театру імені Михайла Старицького.

Четвертий рік поспіль у День Героїв Небесної Сотні відбуваються патріотичні прем’єри театру «БЕЗМЕЖ». Цього року поетично-музична композиція «Ми – Нація, Ми – Сила,  Ми – Народ!» має свої особливості, розповідає режисер-постановник Володимир Павловський.

Нам здалося, що сьогодні вже не варто робити великі театралізовані концерти, тому що йде війна і було відчуття якогось такого монохромного скромного лаконічного дійства. Без зайвої театралізації, без зайвих виразних засобів. А тема одна – боротьба за віру, за віру в нашу перемогу, за віру в себе, долаючи страх, якісь розчарування, безвір’я, – прокоментував режисер.

Композиція присвячена річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На сцені звучатимуть вірші сучасних поетів, яким болить тема війни, йдеться у сюжеті каналу Суспільне. Хмельницький.

Учасниця театру-студії «БЕЗМЕЖ» Юлія Сабій – родом з Маріуполя. У поетичній композиції вона виконує власний вірш, який має реального прототипа.

У постановці режисер використав прийом дійової сценографії. Каже, на сцені за допомогою акторів звичні предмети, такі як стільці та смартфони, трансформуються у різні образи воєнного часу.

У театралізованому дійстві також задіяні автори та виконавці співаної поезії. Серед них – відомий український музикант – фронтмен гурту «Мотор’ролла» Сергій Присяжний.

Прем’єра відбудеться сьогодні, 20 лютого, о 18.00 у театрі ім. М. Старицького. Вхід вільний.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook