Новини
Суспільство

Імпорт палива на Хмельниччину торік зріс більше, ніж утричі

Імпорт товарів на Поділля минулоріч зріс на 12,6% у порівнянні з позаминулим роком до 707,7 мільйона доларів. До прикладу, готових харчових продуктів завезено на майже третину більше: зростання на 30,3% до 18,2 мільйона.

Основу структури імпорту товарів на Поділля становили мінеральні продукти – понад чверть  від загального обсягу, а також машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання – 15,7%.

Окрім того, суттєву частку становили полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них – 12,7%, засоби наземного транспорту, літальні апарати, плавучі засоби – 12,6%, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості – 8,3%.

Зазначимо, що подільський бізнес суттєво збільшив імпорт мінеральних продуктів – у 3,2 раза. Протягом минулого року їх було завезено на 190,8 мільйона, а частка в загальному обсязі поставок сягнула 27 відсотків.

Якщо ж конкретно говорити про палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки, то за кордоном їх придбано на суму 183,2 мільйона при зростанні в порівнянні з 2021-м у 3,4 раза.

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них суттєво впала. Імпортовано пластмас на 21,9% менше, загалом на суму майже 90 мільйонів.

За окремими групами, що становлять суттєву частку в імпорті області, теж зафіксоване падіння. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася на третину – на 32,9% до 110,9 мільйона, що склало 15,7% від загального обсягу.

Продуктів рослинного походження закуплено на 60,4% більше, ніж позаторік – на 45,1 мільйона. Їхня частка становила 6,3% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook