Новини
Культура

У Хмельницькому відкрили фотовиставку, присвячену життю міста у перші дні війни (ФОТО)

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії у центрі Хмельницького відкрилась аутдор-виставка «СИЛА ТИЛУ».

Експозиція, створена зі світлин авторства п’яти українських фотохудожників, відкрита для огляду на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.

Локація виставки була обрана не випадково. Адже саме приміщення кінотеатру стало штабом для вимушено переселених осіб від початку війни. Саме сюди з вокзалу й машинами приїздили з тимчасово окупованих територій й територій високої небезпеки родини, яким допомагали зорієнтуватись у новому життя працівники штабу.

Ідея втілення артпроєкту в дні річниці належить управлінню культури і туризму Хмельницької міської ради та міському музею-студії фотомистецтва.

СИЛА ТИЛУ – це не просто фотовиставка, це про кожного з нас у перші місяці широкомасштабного наступу. Дякуємо ЗСУ за можливість жити та працювати!!! Дякую за ініціативу та роботу з фотомитцями кураторкам і всім дотичним до організації. Слава Україні! Слава ЗСУ! – коментує начальник управління культури і туризму ХМР Артем Ромасюков.

Кожне фото, представлене на виставці, демонструє не тільки незламність волі українського народу, а й силу єднання багатьох заради Перемоги усіх. До проєкту долучились фотографи з усієї України: Дмитро Баранов (Київ), Роман Рудаков (Київ), Максим Голобородько (Горлівка/Київ), Віктор Федотов (Хмельницький), Василь Шепелла (Хмельницький).

Кураторками проєкту стали відомі волонтерки й громадські діячки міста –  Алла Собко та Ксенія Косюк.

На світлинах можна побачити, як Хмельницький день за днем ставав великим реабілітаційним хабом для всіх, хто прибував до міста. Заняття з дітками у Хмельницькому обласному художньому музеї, видача гуманітарної допомоги, облаштовані перші пункти укриття й тимчасового житла, спільне приготування їжі – все це сторінки нового міста, яке стало домівкою все нових й нових мешканців.

Експозиція розміщена на масштабній плетеній сітці – символі єднання, допомоги й спільності нашої нації в боротьбі за єдину, Богом обрану землю – Україну!

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook