Новини
Суспільство

Двори у Хмельницькому “позначили” хрестами з солі (ФОТО)

У дворах в обласному центрі хмельничани помітили мітки у вигляді хрестів, зроблені з солі. У соцмережах пишуть, що таким чином група людей вирішила “закрити” місто від ворожих ракет. Ймовірно, пошуком тих, хто ставить мітки, зайнялися правоохоронці. Але це не точно.

Чим ближче річниця повномасштабного вторгнення, тим більший градус напруги у частини населення не лише Хмельницького та області, а й всієї України. Хоч багато хто вже давно перестав дивуватися цинізму та підступності тих, хто ще не так давно називали себе братами, частина людей очікує від них 24 лютого якоїсь ще більшої пакості.

Після того, як по Хмельницькому “прилетіло” з пів десятка разів, не дивно, що хмельничани, особливо ті, які, схоже, не дуже вірять в ППО, вдаються до різних способів самозахисту, хоча б морального.

За рік війни ми вже ознайомили з різними видами міток. Їх ставили на стінах, на стовпах, на деревах, на дахах, на газових трубах. Але як виявилося, це ще було не все.

Заклик ставити по місту позначки у вигляді хрестів поширили в одній (а можливо у декількох) групах у соцмережах. Пояснили це тим, що так вдасться “захистити” Хмельницький від ворожих ракет. Причому малювати хрести потрібно саме з солі. Відповідний інструктаж також надали у групах, пообіцявши захист від поліції та роз’яснивши, як відрізнити землю від асфальту або бруківки.

Судячи з того, що соляні хрести, які хмельничани зафіксували на фото, досить різні по стилю, малювали їх справді різні люди.

В одній із соцмереж написали, що пошуком “міточників” займаються правоохоронці.

Звісно, хмельничани не могли пройти повз та не прокоментувати побачене. Ось що пишуть у соцмережах:

В молоді зараз популярні ігри-квести, вони за якийсь приз бігають по місту, шукають підказки по якимсь міткам і виконують якісь завдання. А може хтось в козаки-розбійники грав. Не накручуйте себе…

Мені здається, що просто це дурість, але треба взнати, хто це робить ((

Може, від Фейсбука треба відмовитись, то може якось пройде!

Схожі на опознаки для квадрокоптера. Для прив’язки орто фото. Але зараз літати заборонено.

Може ще й світиться вночі, треба придивитись

Засоліть краще огірки ті, хто це придумав! ) Аж соромно читати, якась нісенітниця!

З сьогоднішнього дня всі, хто з магазину вийшов з пачкою солі, автоматично стають на облік до поліції, особливо якщо куплено дві пачки!!!

Читаю і просто в шоці з наших хмельничан, обзивають людей просто за те що людина вірить в щось.

Ніхто не знає, що допоможе. Але від початку війни Лера кожного дня в певний час всі бажаючих, а їх більше 500000 тис., Просить приєднуватися до молитви за Україну і щиро, від усього серця допомагає людям, які потрапили у біду, нашим захисникам на передовій, пораненим, В кожного своя місія в теперішній час. Якщо є знайомі з передової, запитати їх, які дива бувають, коли допомагає Лера і молиться вона за кожного пораненого, кожного, хто просить допомоги в дорозі при евакуації в більш безпечніше місце і, дійсно потім пишуть про дива…..

Можливо, комусь легше так переносити війну.

Можливо, комусь так дійсно легше…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook