Новини
Кримінал

Водія, який намагався підкупити поліцейських, судитимуть на Хмельниччині

Замість прийняти адміністративну відповідальність за нетверезе водіння, 44-річний житель Тернопільської області, якого правоохоронці зупинили за порушення правил ПДР, запропонував поліцейським 5 000 гривень. Так правопорушник отримав два протоколи та кримінальне провадження.

Як повідомили у поліції Хмельницької області, 2 лютого на виїзді з міста Волочиськ працівники групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль «Audi», водій якого порушив правила обгону. Під час спілкування правоохоронці помітили у водія ознаки сп’яніння. Перевірка за допомогою приладу Драгеру показала результат 0,9 проміле, що більше, ніж у 4 рази перевищує допустиму норму.

Побачивши, що поліцейські складають адміністративний протокол, чоловік спробував «залагодити питання», залишивши в службовому авто 5 тисяч гривень. Патрульні викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила неправомірно надані гроші.

Тож, крім адміністративного протоколу за порушення правил обгону та нетверезе керування транспортом, правопорушник отримав ще й кримінальне провадження – за надання неправомірної вигоди службовій особі.

Досудове розслідування по справі завершене. За процесуального керівництва прокуратури обвинувальний акт скеровано на розгляд до суду. Санкція статті передбачає альтернативні види покарання, найсуворіше з яких – позбавлення волі строком до чотирьох років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook