Новини
Суспільство

Понад 200 добровольців з Хмельниччини подали заявки до підрозділу “Сталевий кордон”

На Хмельниччині триває національна кампанія добровільного вступу до «Гвардії нсусаступу» – набору вмотивованих добровольців. Йдеться про додаткові підрозділи нацгвардії, поліції та держприкордонної служби, які звільнятимуть Донецьк, Луганськ та інші тимчасово окуповані території.

Добровольцям, які мають намір вступити до гвардії наступу, необхідно заповнити анкету, вказавши свою освіту та відношення до служби. Бригади створюють на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

Саме прикордонники першими зустрічають ворога, та саме вони будуть виганяти загарбників за межі окупованих територій і виходити на міжнародний кордон України, – розповідає начальник пресцентру Національної академії Державної прикордонної служби України Іван Галкін.

Заповнити документи можна у ЦНАПі або спеціальному інтернет-сайті. Кожна бригада має свої бойові завдання, однак усі вони працюватимуть на посилення сил оборони та звільнення окупованих територій.

Штурмова бригада “Лють” формується як з діючих працівників поліції, які виявили бажання перейти саме в цей підрозділ, так і з тих людей, які раніше не мали жодного стосунку до правоохоронної системи та виявили бажання нести службу саме у цьому підрозділі, – розповідає начальниця сектору комунікації ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега.

Приймають добровольців із 18 років і старше. При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Як зазначають оперативники, кандидат має пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний тест і тест з фізичної підготовки. Лише після цього відбувається зарахування в обрану бригаду. Кандидат повинен знати, що він вступає на військову службу, тобто стає військовослужбовцем.

Загалом до загону “Сталевий кордон” уже долучилося близько трьох з половиною тисяч осіб, зокрема із Хмельниччини подали заявки понад 200 добровольців.

Штурмова бригада від національної поліції “Лють” нараховує понад 200 заявок, та уже понад 100 краян проходять решту етапів відбору.

Найперше бійці бригад пройдуть навчання, яке триватиме кілька місяців: спочатку – індивідуально, потім – у складі підрозділу. Після цього добровольці перейдуть до виконання бойових завдань та стануть на захист батьківщини.

Більше інформації про “Гвардію наступу” та правила вступу до неї можна дізнатися на офіційному сайті.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook