Новини
Суспільство

Рятувальники Хмельниччини здійснили огляд протирадіаційних укриттів

Напередодні, 24 лютого рятувальники Хмельницького районного управління спільно з органами місцевого самоврядування провели огляд протирадіаційних укриттів Солобковецької сільської ради.

Під час огляду рятувальники звертали увагу на забезпечення вільного доступу до укриття, справність системи вентиляції, водопостачання, освітлення та укомплектованість первинними засобами пожежогасіння.

Протирадіаційне укриття (ПРУ) – це негерметичні захисні споруди, які забезпечують захист людей від негативного впливу іонізуючого випромінювання у разі радіоактивного забруднення місцевості. До ПРУ можна віднести не тільки спеціально побудовані споруди, а й будівлі господарського призначення (погреби, підпілля, овочесховища), пристосовані під укриття, і звичайні житлові будівлі.

Захисні властивості укриттів визначаються коефіцієнтом послаблення радіації, що залежить від товщини огороджувальних конструкцій, властивостей матеріалу, з якого виготовлені конструкції, а також від енергії гамма-випромінювання. Наприклад, підвали дерев’яних будинків послаблюють радіацію в 7-12 разів, а кам’яних – у 200-300 разів.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook