Новини
Суспільство

У Хмельницькому презентували поштову марку з графіті Бенксі

Напередодні, 24 лютого, в обласному центрі відбулось спецпогашення поштової марки з назвою “ПТН-ПНХ!”. Це вже тринадцята марка воєнної серії, яку вирішили презентувати саме в річницю великої війни та великого спротиву українців російській агресії.

Ескізом до поштового випуску обрано графіті відомого вуличного художника Бенксі, який під час анонімного візиту до України восени 2022 року створив серію графіті, присвячених війні. На стіні пошкодженої будівлі в смт Бородянка зображено маленького хлопчика, який відправляє в нокаут дорослого чоловіка, – алегоричний образ, що символізує боротьбу України з ворогом.

Поштова марка «ПТН ПНХ!» – благодійний випуск Укрпошти. Зібрані доброчинні кошти будуть спрямовані на гуманітарні потреби, зокрема на навчальні заклади, які постраждали від російської агресії. Вартість маркового аркуша – 180 грн, з яких 42 грн – благодійний внесок. Також “Укрпошта” випустила листівку, конверт першого дня й худі. 

Фото: Сергій Гамалій

Працівниця першого філателістичного кіоску Алла Бацюра розповідає, що всі марки воєнної серії продали, а марка “ПТН-ПНХ” користуватиметься не меншим попитом, адже клієнти й філателісти цікавились нею ще до її виходу. З її слів, уже на локації для спецпогашення марки жваво купують. Наклад — 250 тисяч аркушів по шість марок у кожному, або ж півтора мільйона марок.

Тираж менший, ніж інші, але надіємося, що буде достатньо для всіх. Всі хочуть перемоги, марки розходяться на ура. Всі попередні марки продали, за деякі ще запитують. Особливо за “Руський корабель, іди… — перша марка. Ще багато запитують за “Херсон”, його також вже немає в продажі”, — зауважує Алла Бацюра.

Фото: Сергій Гамалій

Детальніше у сюжеті Суспільного

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook