Новини
Суспільство

Ціни на соціально значущі продукти у Хмельницькому пішли на спад

Війна, серед іншого, спричинила здорожчання продуктів. Відчули це мешканці Хмельницького та області на своєму гаманці тоді, коли ціни раптово та стрімко «полізли» вгору. Що із цінами на продукти відбувається зараз, дізнавалися журналісти місцевого телеканалу.

Продавчиня Ольга на продуктовому ринку торгує крупами понад 15 років. За словами жінки, найпопулярніші в її асортименті товари наразі знизилися в ціні:

Гречка – 55 гривень, трошки подешевшала, бо була і по 100, і по 80. Рис в закупці на 5 гривень здорожчав. Тому й ми мусимо піднімати ціни. Борошно, як було, так і залишилося: 20 гривень в пачці, на вагу – 18.  

Поруч торгують розсипними макаронами українського виробництва. Продавчиня Лариса каже: за рік війни їх ціна не зросла навіть на гривню:

Як були 30 гривень, так і залишилися. Цілий рік вони в нас не піднімалися. Подорожчали лише макарони в упаковці – на 2-3 гривні.

Що до борщового набору, ситуація різна. Капуста коштує 13 гривень, буряк – 20 гривень, як і раніше. Втім, за останні два тижні вартість інших овочів зросла на 10 гривень.

Морква – 38, цибуля – 48. Херсон не везе, Миколаїв не везе, це наша місцева, з Шепетівки, – розповіла продавчиня Людмила.

Кілограм домашньої картоплі на ринку вартує 12 гривень замість колишніх десяти.

Постійні покупці, які роблять закупи на ринку, на ціни не скаржаться. Натомість кажуть: тут купувати краще, оскільки можна вибрати. Хоча, власне, і в супермаркетах ніхто не забороняє це зробити самостійно. Щоправда, ціни там можуть бути вищі.  

Певний ажіотаж наразі спостерігається там, де торгують яйцями, адже вони поступово дешевшають. Здешевшала також олія – літр коштує близько 60 гривень.

Стабільною з початку року є вартість хліба – від 22 до 27 гривень, залежно від виробника. Однак продавці кажуть: купують тепер буханці значно рідше.  

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook